Julestjerne-oppdatering.

 

 

Forrige gang fikk den hvite julestjernen seg en trøkk da jeg gav den sterkt neslevann. Etter noen dager falt de nederste bladene av, og de øverste bladene gikk fra å være slappe til å bli normale, igjen. Pottejorden er fremdeles fuktig; jeg har ikke vannet siden jeg gav gjødselvann. Julestjernen har stått ute i stekende sol i flere dager i strekk uten å trenge vann. Uvanlig! Før hendelsen måtte jeg vanne den litt minst annenhver dag når den stod ute døgnet rundt. Lurt å tynne ut neslevann nok!

I går og i dag har det regnet. Julestjernene står selvsagt inne. Jeg er glad for at parsellen får to dager med naturlig vanning. I morgen er det meldt sol. I går snudde forresten sola, og vi er på vei mot vinteren igjen.

Husker du frøkapslene jeg fotograferte? Alle har nå blåst av og forsvunnet. Ikke så mye som en støvbærer er igjen av blomstene på julestjernen. Jeg åpnet en grønn og umoden frøkapsel før de forsvant med vinden, og den var helt tom.

Hvit julestjerne. Jeg måtte holde grønnkålen unna for å ta et bilde.

Burgunderrød julestjerne som vinden rev opp med roten. Ser an litt før planten havner oppå et bed i hagen min; i såfall beholder jeg jorden i potten. Jeg bruker all jord om igjen i det uendelige.

Den andre burgunderrøde julestjernen slapp rotvelte fordi den var senere i utviklingen og hadde mindre blader i toppen.

I stedet for å legge ved forrige julestjerne-innlegg utfordrer jeg deg til å gå inn på kategorien som heter EUPHORBIA PULCHERRIMA.

 

Gjødselvann.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg