Lavasteinen roten til problemet?

 

 

I går kveld hadde vannet i den rosa bøtten blitt grumsete av de ekle, råtnende bladene til anubias. Jeg rev anubiasene av lavasteiner og knep av bladene som gikk i oppløsning. Mye av javamosen i bøtten hadde også brått råtnet. Heldigvis ingen lukt. Lavasteinen er jo porøs som en stiv svamp. Roten til anubiasdøden ligger kanskje fremdeles nedi de små hullene i den sorte steinen?

Jeg la anubiasene som hadde vokst på lavasteinen over i en tom eddik-flaske. Hellet rent vann uten noen som helst tilsetningsstoffer i flasken. Lokket plassert løst oppå flasken uten å skru det til. I går kveld plasserte jeg flasken i vinduskarmen i stuen, og der stod den helt til i kveld. Jeg flyttet flasken inn på badet og fjernet korken slik at de skrøpelige vannplantene kan få noen ekstra timer med lys før de settes tilbake i vinduskarmen med lokket oppå flasken før jeg legger meg.

Hva annet kan jeg gjøre? Anubias har affeksjonsverdi for meg og derfor gir jeg ikke opp før det er over. Har hatt dem i flere år, og de var fine og fyldige en gang…

Bilde nummer tre kunne vært et greit bilde av dem, hadde det ikke vært for at de seilte rundt i vannflasken da bildet ble tatt…..

 

Forrige anubias-oppdatering.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg