Måltid nummer to. Påminnelse.

 

Etter klokken sju var det tid for måltid nummer to. 

Nybakt havrebakst laget av vann, en eller to teskjeer blå tørrgjær, gurkemeie, mye økologiske havregryn og en del hvetemel. Tilsatt i nevnte rekkefølge. Deigen hevet i stekeovnen på 40 grader i cirka 45 minutter før steking på 200 grader. Vet ikke hvor lenge den stekte i dag. Som oftest står gjærdeigen og hever i romtemperatur, men av og til vil jeg ha den raskt klar til steking. Stekeovnen er kjekk å bruke til å heve gjærdeig så lenge temperatur ikke overstiger 40 grader. 🔸 En nypresset, økologisk sitron + vann, økologiske mandler og to kopper te med melk. Melis. Melk. Ost.

Den lille spillebrikken til snakkebrettet ser nesten ut til å følge etter meg i dag. 🟣 Mynten, altså. -“Spill litt, da vel!”  Ja, jeg får prøve å få kontakt med noen spirits i kveld, men først en kopp te til.

 

Tepausen.

Frokost.

20 minutter med snakkebrett.

 

 

2 kommentarer
  1. Hvordan smaker tørr melis vs fuktig melis? Ser du varierer på dette. Er det til forskjellige anledninger?

  2. Tørr melis smaker definitivt best, i hvertfall til min gurkemeiegule havrebakst! 😊 👍 Men for å gjøre det enklere å spise og unngå søl i form av melis som fyker rundt til alle kanter så hender det at jeg blander melis med vann til melisglasur. Godt det, også, men det er noe spesielt med den tørre melisen, da. Kanskje konsistensen har litt å si på smaksopplevelsen. 🍭 En glasur gjør det fnrøvfrig lettere å feste frø, nøtter og annet digg til melisen.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg