Min første avokado?

 

I flere år har jeg latt meg fascinere av bloggere (og andre) som har delt avokado-prosjekter der de fester tannpirkere i fruktsteinen og lar den slå rot i, og spire over, grunt vann. 

For et par-tre uker siden fikk jeg lyst å prøve å spire/dyrke avokado selv (for aller første gang, ja).

La to avokadosteiner i et glass med vann. Jeg hadde ikke tannpirkere (jeg bruker nemlig bare tanntråd), og jeg lot vannet dekke steinene helt. Etter noen dager ble vannet skikkelig råttent og guffent, og da trodde jeg at steinene var ødelagte. Men jeg fortsatte å byttet vann med et par dagers mellomrom og ventet for å se. Forestilte meg avokadosteiner som seilte nedover en elv (et eller annet varmt sted i verden) før de strandet og slo rot. Uten tannpirkere til hjelp! 

Omsider var en dyp sprekk å se på den ene steinen. Jeg satte denne steinen halvveis nedgravd i jord med sprekk-siden ned. Etterhvert var en tykk, hvite rot på vei ut av potten!

Den andre steinen viser ennå ikke tegn til liv.

 

 

2 kommentarer
    1. Hei, Cindy! Det var faktisk du som var den siste som inspirerte meg til å prøve avokadodytrking da du la to steiner i et zip-bag. 😃 Artig å høre at du prøver med alle avokadosteiner! Litt sånn er jeg (i lange perioder) med eplesteiner og citrusfrukt-steiner: Slipper alle i et glass med vann der de spirer/slår rot. Noen slike epletrær har jeg plantet ut i hagen.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg