Nyinnkjøpte sandsnegler.

 

 

 

I dag var jeg innom Villmark og Fritid i Larvik, igjen.

 

Trengte et nytt lysrør og en håv til akvariet. Kjøpte disse fem sandsneglene til mitt tropiske ferskvannsakvarium på 72 liter..

Sandsneglene, trolig Melanoides tuberculat, kostet 25 kroner stykk. Jeg har aldri hatt slike før.

De stammer fra tropisk ferskvann i Malaysia og Malawi. Om det er snakk om den samme sneglen i Asia og Afrika vet jeg ikke…

Maks størrelse er 3 centimeter.

Engelsk populærnavn: Malaysian Trumpet Snail. ?

Sandsneglene legger ikke egg; de føder levende unger. En jomfruhunn kan også føde unger: De blir hunnsnegler og kloner av moren.

Har ikke fisker i 72-literen, lenger. Jeg har endret syn på fiskehold, og jeg mener at 72 liter er alt for liten plass for fisker. Derfor holder jeg meg til spennende snegler i akvariene! ?

 

To bilder fra Wikipedia:

 

To bilder av sandsneglene jeg kjøpte i dag:

 

 

 

Kilder: Wikipedia og Akvaforum.no.

 

 

 

6 kommentarer
  1. Sandsnegler er kule akvariesnegler! Fikk meg en liten håndfull av disse selv, og på et års tid har det blitt flere hundre av dem. Det artige er at jeg ikke ser noen verdens til dem før jeg mater fisken, for da kommer de opp av sanda på noen få minutter og nesten dekker bunnlaget.

  2. De er veldig artige, Nicklas! 👩‍💻 Også her har de omsider formert seg mye. Av og til ser jeg både store og små sandsnegler. Nå om dagen ser jeg dem nesten bare når jeg nettopp har skiftet vann i akvariet, men jeg tror at de gjør en uvurderlig jobb der nede i bunnlaget. 👍 Takk for din kommentar! 😊

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg