Oregano og tilbakeblikk.

 

 

Jeg kjøpte tre urter i dag:

 

 • Sitronmelisse. Melissa officinalis. Et kjapt søk fortalte meg at den er toårig og kan overvintre ute i Norge. Bra! Skulle ønske den var flerårig.
 • Peppermynte. Mentha piperita. En hybrid og slektning av min mye omtalte grønnmynte, Menta spicata. Peppermynten dufter helt utrolig godt, men jeg er ikke sikker på om den er like hardfør som grønnmynten. Jeg skal dele den og se om en del av peppermynten kan overvintre oppe i hagen.
 • Oregano. Origanum vulgare. Denne vet jeg trives i hagen. Jeg har høstet og tørket en del oregano. I slutten av august i fjor var jeg i overkant optimistisk: Jeg satte rotløse stiklinger av oregano rett i jorden etter å ha flyttet moderplanten til et større bed. Moderplanten klarer seg nok, for den har dype røtter, men stiklingene ble spist opp av fugler. 🦖 Dagens nyinnkjøpte oregano skal bli til flest mulig nye planter ved deling og kanskje stiklinger. Jeg vil ha nok til å spise fersk i sommerhalvåret + nok til å tørke til vinteren.
 • I plantebutikken kjøpte jeg også tre pakker med Dentastix som Millie får én av hver dag. Billigere enn i dagligvarebutikken.

Her er noen oregano-minner fra i fjor:

Rull ned og se oreganoen nydelt og plantet på nytt i større bed omgitt av stiklinger som senere ble spist opp av fjærkledde dinosaurer. 😸

Oregano i blomst.

Høstet litt oregano…+ perikum og fredløs.

Høstet oregano her, også.

Her så jeg at oreganoen sin første vinter i hagen! 29.05.2019.

Og fra 2018:

Høstet oregano med mer…

Septemberurter.

Her óg! 17.07.2018.

Høsting i hagen, 15.07.2018.

Kjøpte krydderurter i dag! =) 14.06.2018.

 

 

 

4 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg