Radermachera sinica. China Doll. Heis-etikette.

Reklame | Wakakuu. Rohnisch.

 

 

 

 

 

 

 

Innlegg nummer 2 i kategorien “RADERMACHERA SINICA”.

I den engelskspråklige verden kalles stueask for “kinesisk dukke”/”porselensdukke” (China Doll). Planten er skjør som innendørs potteplante. Utendørs, i varmere strøk og med røttene i bakken, er den langt mer robust. Opprinnelig fra Øst-/Sentral-Asia.

Radermachera sinica hater å bli pottet om! Ompotting foretas derfor sjeldnere enn ved andre planter. Det lærte jeg da jeg googlet i går kveld. Jeg tok derfor dette bildet i dag…og synes den henger litt med bladene etter gårsdagens ompotting…Planten misliker sterkt brå endringer av alle slag, som for eksempel temperaturendringer og lysmengde; den bør stå på samme plass hele tiden, men den kan snus litt på ved hver vanning. Overvanning er vanlig dødsårsak. Best å være obs! Ved ompotting liker den visst ikke at vi legger jord oppå røttene…håper den tilgir meg der. 🙄 Mistrivsel fører til bladavfall. 

PS: Jeg tok nettopp heisen ned for å lufte Millie. Millie og jeg stod som vanlig på venstre side helt foran i heisen slik at andre kan gå forbi og stille seg bak oss. Ingen andre i heisen. Heisen stoppet og inn kom et nek og stelte seg tett inntil min høyre bak-side og la nesten haken sin på min skulder…Tettere inntil meg kom hun ikke. Hva f…? Her om dagen gjorde et annet gammelt nek det samme; da måtte jeg skyve henne forsiktig bakover i heisen mens jeg mumlet bestemt (for å ikke å virke sur…) at hun trengte ikke å stå helt oppi meg, vel. (Også i disse coronatider, tenkte jeg. /#% =☹️ $!”)  Begge gangene var det god plass i heisen/ingen andre der inne. I dag sa jeg ikke noe. Sier det her på bloggen, i stedet….🤨 Nei, de færreste er så påtrengende; jeg overdriver ikke. 

Ved siden av stueasken ligger resten av matpengene som skal holde til og med neste tirsdag.

Frokost.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg