Sti stengt med borrelås.

 

 

 

 

Onsdag, 21. august:

 

Høstet blåbær.

Høstet rødkløver.

Og jeg høstet store blader av løvetann.

Så klippet jeg plen på nedre del av min parsell. Bak stengene er felles høstegang og naboens plen.

Jeg klippet også min side av felles høstegang til høyre mot min parsell.

Nedre del av min parsell domineres fremdeles av gressplen. Der hvor jeg klippet i dag er det lett å komme til med gressklipper. Til høyre, og utenfor bildet, er plenen alt for humpete og ujevn til at det går an å bruke gressklipper: Der skal jeg både plante trær/busker og lage flere permakulturbed. =) Pyramiden i bildet er jo også et slikt permakulturbed som nesten er klart. Den brune tusten nedenfor stengene er også et bed in the making. Jernstengene stod der da jeg overtok parsellen, og de holdt bringebærbusker oppe.

Stiklinger av rødpiler.

I den midtre delen av parsellen er det nesten ikke noe gressplen igjen, heldigvis. Jeg har erstattet den med permakulturbed. Nye, litt lysere, solhatter har åpnet seg.

Dagens plenklipp ble brukt til å dekke gjenværende plenflekker i midtre del av parsell. La avispapir under gresset. Noen steiner holder det på plass til det har “satt seg” i denne lille skråningen ved plattingen. Etterpå fjernes steinene.

Borrelås over gangstien som jeg laget gjennom øvre og midtre del av parsellen: Borren er avblomstret og bøyer seg over stien som midlertidig er stengt. 😃 Borrens pigger rundt frøkapslene er fulle av “lim” og fester seg på alt!

På den andre siden av stien vokser firkantperikum som dukket opp helt uten hjelp.

 

 

 

 

 

 

6 kommentarer
    1. Plantene er smarte..lager mange måter å spre frø på. Borrer er jo en måte. Kattene kommer stadig inn med pelsen full av gressfrø med mothaker, så jeg må gre dem ut. 😁

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg