Taxiphyllum barbieri.

Reklame | Wakakuu. Bodylab.,

 

 

 

Kategori: Akvarieplanter.

 

Jeg jobber som sagt med å få javamosen frisk og grønn, igjen! Stagnasjon er det verste for denne akvariemosen. I akvarier vokser den raskest der filteret skaper mest bevegelse i vannet. Jeg skal ikke dyrke den i akvarium (ennå), men i plastbokser. I dag la jeg den gjenværende mosen over i en ny (gul) isboks med rent vann. Bryr meg ikke lenger om å la vanne stå og lufte ut gasser før jeg bytter vann; det tar for lang tid! Passer dog på at det nye vannet ikke er for kaldt. Det brune te-vannet ble kastet i do, isboksen ble vasket og nytt rent vann fylt opp i isboksen. Javamosen lå nå i den gule isboksen med rent vann; her ristet jeg forsiktig hver trå med mose slik at store mengder med alger ramlet av og la seg på bunnen. Hver nyristede/-skylte mosetrå ble så lagt over i det rene vannet i den hvite boksen. Dette skal gjentas et par ganger hver dag. I tillegg skal jeg røre, skvulpe og lignende for å unngå for langvarig stillestående vann i boksene. En fordel ved å være mye hjemme! 

På det øverste bildet ser du algeavfallet i den forrerste boksen og den relativt rene javamosen i boksen bakerst.

Man må nok være over gjennomsnittet interessert i planter for å skjønne at dette er gøy! 😸

Et litt bedre bilde av Taxiphyllum barbieri:

 

Noe jeg glemte å fortelle i går var at jeg fant en bitteliten Anubias i mose- og algeklumpen i det ene glasset! Den tas det selvfølgelig godt vare på! 

 

Ikke nok med det: Her er resten av javamosen som jeg klarte å pirke ut av algeklumpen i dag! Miba får mye ut av lite. Dette er “annen-sortering” av javamose fordi den fremdeles har mye ekle alger på seg. Jeg lar den foreløpig ligge i glasset og passer på å røre ofte i vannet og bytte vann. Stagnasjon er noe javamose hater og noe alger elsker. Dette er et kappløp mellom javamose og alge. Vannbevegelse, god gassutveksling, renslighet, vannbytter og tålmodighet er stikkord i å lykkes med å la javamose vinne over algene. Fortsettelse følger.

Dyrker du også javamose, Taxiphyllum barbieri? Fortell gjerne om dine erfaringer i kommentarfeltet!

Først i dag skjedde det…

Dagens frokost! I dag prøvde jeg noe nytt!

Javamose. Opprydding.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg