To akvarieplanter.

 

 

 

 

Mitt 72-liters akvarium har stått uten lysrør i over et halvt år. Jeg har bare planter og ingen fisk i karet.

 

Filteret har dog pumpet uavbrutt; filteret var overdimensjonert for akvariet og luftet mye karbondioksid ut av vannet. Dette, i tillegg til ugunstige lysforhold (masse dagslys fra et nordvendt vindu) gav gode levekår for blågrønnalger. Vannplantene ble derfor helt Avernus. Da jeg kjøpte nytt lysrør og satte inn et mindre filter som jeg hadde liggende så ble alt så meget bedre! =)

 

 

Noen alger og visne blader skjemmer fremdeles helhetsbildet.

 

Jeg har to stykker planter i vanntanken:

 

  1. Anubias nana. Litt usikker på hvilken Anubias dette er. Bladene er i hvertfall på størrelse med en tommelfingernegl. Litt alger på den fremdeles, men det går seg nok til.
  2. Vallisneria asiatica. Verdens letteste akvarieplante så lenge vannet er litt hardt. Denne kjøpte jeg i en liten akvariebutikk midt i Tønsberg sentrum for mange år siden. Nei, ikke Krizoo, det var den andre sjappa som ligger/lå nærmere togstasjonen. Vallisneria asiatica sprer seg van(n)vittig fort med utløpere, noe som tydelig ses på bildet.

 

 

Til slutt et nystartet, lite prosjekt: Dyrking av Anubias nana over vann. Syltetøyglass fungerer som minidrivhus. Anubias sies å vokse mye raskere over enn under vann, så dette må jo prøves. Jeg har tømt ut mesteparten av vannet i et lite akvarium slik at bare grusen er våt.

 

 

 

Oppdatering på alle akvarieplantene følger!

 

 

 

PS: Hvis du ønsker å vinne 200 kroner så trykk her! 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg