To blomsterknopper. Hagebilder.

 

 

I dag, tirsdag 4. juni, høstet jeg årets to første blomsterknopper av løpstikken. Utsettes blomstringen så blir det flere blader å høste. Knoppene var utrolig smakfulle!

 

Nå er det ikke lenge til løpstikken kan høstes.

 

På den andre siden av boden står den gamle ripsbusken. Den har ikke båret frukter på noen år fordi den har vært syk. Selv i dag fjernet jeg noen soppbefengte blader øverst på busken. Resten av bladene ser friske ut. Mye rips-kart, også!

 

Bak boden har jonsokblommen kommet med flere blomster.

Et blekt eksemplar av jonsokblom har dukket opp i et skrint, uferdig bed der intet annet har villet gro. Jeg strødde frø av jonsokblom på bedet for to år siden. Bak: Solbærbusk med avlegger under stener.

 

Borreblader. Jeg antar at det er storborre.

 

Og et fuglebad. Bak skimtes borreblad.

 

I år har jeg delt opp hage-parsellen min inn i fire deler.

Jeg holder meg nå strengt til én hage-del ad gangen. Dagen etter tar jeg neste del. Og så videre. Jobber i cirka to timer hver dag/kveld. Denne oppdelingen gir konsentrasjon! Etter fire dager/kvelder får jeg en-to fridager fra hagen uten at det gjør noe. Hagearbeidet blir altså mer oversiktlig og bedre utført. Jeg slipper å virre hit og dit som en surrete bie og etterpå føle at jeg alltid ligger på etterskudd. Det er ingen god følelse. Jeg er fornøyd med at jeg delte hagen inn i fire deler, altså!

Da jeg fikk Asperger-diagnosen for cirka fjorten år siden så fikk jeg vite at jeg (sannsynligvis) også har ADHD. Jeg valgte å ikke gå videre med den utredningen, for én diagnose holdt der og da…Jeg har altså uoffisielt ADHD. Jeg ser mer og mer at ADHD er, og alltid har vært, relevant med tanke på min ukonsentrerte og oppdelte måte å gjøre ting på. I tillegg til lav impulskontroll, selv om jeg er en rolig person. Så, igjen jeg skryte av den positive effekten oppdelingen av hagearbeidet har for meg. 😃👍 👩‍🌾🍀 Jeg er i alle fall løsningsorientert….!

Vanning og gjødsling kommer i tillegg og går på tvers av oppdelingen av hagen.

I dag tok jeg Del 3, og jeg brydde meg overhode ikke om at ting trengte å gjøres utenfor denne tredje delen. Ro i sjelen! I morgen blir del 4 tatt. Hvis været tillater det.

 

Selv om jeg tilfeldigvis har Asperger og ADHD, så er jeg selvfølgelig ikke disse diagnosene. 😾  Jeg er jo bare meg selv. Og du er deg! 🐸

 

Oppdelingen av min hageparsell:

 

 

4 kommentarer
  1. Så lurt å dele opp hagen din! 😉 Den er så fin, og den flotte løpstikka, da!! Perfekt i suppa:) Med rips til dessert… 🙂

  2. Dette var utrolig lurt! Jeg virrer rundt å ordner litt her og litt der og føler jeg aldri kommer helt i mål. Tror jeg skal “stjele” denne løsningen 😀

  3. Svar til Frida: Jeg er glad for at du ble inspirert til å gjøre det samme! Takk for din kommentar!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg