Tørre urter og blomster fra hagen. Forebygge kreft?

 

 

 

 

Jeg liker å drikke et par kopper urtete utpå kvelden før spisevinduet lukker seg. Urtene har jeg dyrket/plukket på parsell-flekken min i kolonihagen:

 • Grønn mynte.
 • Rødkløver. Blomstene.
 • Oregano.
 • Løvetann.
 • Ringblomst.
 • Bitte-litt ryllik og nyseryllik.

Ringblomst, grønn mynte og løvetann har jeg brukt sporadisk i flere år, både som hud-rens og te. Først i år lærte jeg at oregano og blomstene til rødkløver kan ha helsemessige fordeler. De kan, for eksempel, forebygge kreft. Er ikke spesielt redd for å få kreft, jeg, men vi vet jo at kreft rammer stadig fler og er en vanlig livsstilsykdom og dødsårsak i Vesten. Derfor drikker jeg te av oregano, rødkløver og andre urter nesten hver kveld. Håper det har litt helsegevinst selv om jeg startet sent i livet. 😊 Dessuten så smaker urtete godt! På sommerkvelder passer det å drikke myntete som er avkjølende. Jeg drikker myntete hele året.

 

Tørkede urter og blomster skal oppbevares mørkt og tørt ved romtemperatur.

I denne skuffen ligger de ovenfornevnte, grønne urtene. I posen i skapet ligger blomstene. Nå har jeg nok til te gjennom vinteren! =)

Urtete lages ved å gi et raskt oppkok og deretter la teen trekke i omtrent en time i kjele med lokk på ettervarmen på komfyren. Bruk kjele av 100% stål. Ikke aluminium-kjele.

 

 

 

 

2 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg