Ut med den!

 

 

-Allerede i går kveld måtte sitronen ut av bøtten! Det luktet ubehagelig; nesten som mugg. Jeg ville likevel gjort det igjen! Tror sitronen har hatt god effekt. Men nå holdt det. 😃 Jeg byttet alt vannet i den blå bøtten og skyllet lavasteinen med anubiaser på grundig tre ganger i rent vann i kummen og under springen på badet. Noen anubiaser løsnet, men det fikk ikke hjelpe; jeg la dem over i en overflødig ildfast form med vann. Jeg byttet alt vannet i bøtten og tilsatte litt klar eddik og Ferrogan i det nye vannet. Omtrent en halv teskje av eddik, for å gjøre vannet surt, og en halv teskje Ferrogan, for å gjødsle plantene.

De fire første bildene er fra i går kveld:

Dagens oppdatering:

 • Innsiden av bøtten var dekket av et glatt belegg.
 • Jeg skyllet lavasteinen med anubiasen tre ganger i rent vann i vasken på badet.
 • Helte nytt vann i en ny og ren bøtte! Den forrige bøtten skal vaskes innvendig, og slik gjør jeg det: Fyller bøtten med vann. Tilsetter en liten skvett eddik. Lar det stå litt før jeg vasker med en bomullsklut og skyller bøtten i rent vann. 👍
 • Jeg tilsatte bittelitt Ferrogan og klar eddik i det nye vannet.
 • Satte steinen med plantene over i den nye bøtten.
 • De små anubiasene som løsnet fra steinen i går + noen anubiaser som jeg fant flytende i akvariet i dag ligger nå i en klar ildfast form. Vannet de ligger i er fra gårsdagens bøttevann med Ferrogan og eddik. Resten av dette vannet gav jeg til noen stueplanter.

Disse bildene tok jeg i ettermiddag:

Anubias og sitron?

Anubias sliter.

Aldri mer.

 

 

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg